Scrolled content

Van Buik tot Baby

"Van Buik tot Baby" beschrijft de wonderlijke reis van zwangerschap tot geboorte. Het begint bij de conceptie, waar nieuw leven ontstaat, en volgt de ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder. Elke fase brengt unieke veranderingen en groei, culminerend in het magische moment waarop een baby de wereld betreedt.

Mamare Scribble
Mamare Scribble
Mamare Scribble
Mamare Scribble
  1. Borstvoedingsposities

    Borstvoeding geven vormt een groot onderdeel van het moederschap bij baby's. Zeker in de eerste paar maanden is het erg relevant om borstvoeding te geven. Borstvoeding geven klinkt echter makkelijk, maar het is wel belangrijk dat dit op een goede wijze gebeurt. In dit artikel zal eerst worden uitgelegd wanneer je als moeder op een goede manier je baby borstvoeding geeft. Vervolgens zullen verschillende mogelijke borstvoedingsposities worden uitgelegd. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over het geven borstvoeding en wat de beste posities zijn voor jou en je baby.

    Lees meer
  2. Alles over je baby aanleggen voor borstvoeding

    Als je net bevallen bent is het natuurlijk heel fijn om je kindje borstvoeding te kunnen geven. Toch zal er na enkele maanden een moment komen waarop je weer aan het werk gaat of zin krijgt om weer eens alleen op pad te gaan. Maar wie voedt dan de baby? Geen nood, met het afkolven van moedermelk kan iemand anders je kindje voeden als jij niet in de buurt bent.

    Lees meer
  3. De voordelen van borstvoeding

    Borstvoeding is de beste voeding die je je kind kan geven, perfect afgestemd op zijn/haar behoefte.

    Lees meer
  4. Melkstuwing en borstontsteking

    Elke vrouw die kinderen gebaard heeft zal het gevoel wel herkennen van borsten die zich klaar maken om melk te gaan produceren. Tijdens de eerste dagen na de bevalling wordt de stuwing op gang gebracht waardoor ze vaak gespannen en, in de meeste gevallen, pijnlijk aanvoelen. Er bestaan drie soorten stuwing nl. de bloedstuwing, de vochtstuwing en de melkstuwing.

    Deze stuwingen komen op gang doordat de bloedstroming versterkt wordt en de lymfeklieren harder gaan werken ter hoogte van de melkklieren. Ongeveer twaalf weken voordat de bevalling ingezet wordt gaan de borsten colostrum of biestmelk afscheiden. Dit is de eerste vorm van moedermelk en vochtstuwing, ook oedeem genoemd, is daarvan een bijverschijnsel. Dit is een tijdelijk fenomeen maar wanneer de lactatie niet goed begeleid wordt bestaat de kans op verhoogde melkstuwing en borstontsteking.

    Lees meer